promo
Home Nieuws De dertigersdip is een Gift!
De dertigersdip is een Gift!
Veel twintigers en (begin)dertigers voelen zich somber, onzeker en twijfelen over hun loopbaan of de gekozen koers van het leven. Dit is een typische vorm van dertigersdip of quarterlife crisis. Een in essentie identiteitscrisis die wordt gekenmerkt door de zoektocht naar complexe doelen in het leven. Joseph Campbell schreef: “ daar waar je struikelt ligt je schat.” En dit geld zeker voor de dertigersdip. Naast alle ongemakken is de dertigersdip een Gift die je helpt zoeken op een dieper niveau naar wie je nu werkelijk bent!

De Nederlandse sterk geïndividualiseerde cultuur vormt een geschikte voedingsbodem voor het ontstaan van de quarterlife crisis. Wie je bent, je identiteit en de manier waarop je je leven wilt invullen, is een persoonlijke keuze waarbij je nauwelijks richting of ondersteuning krijgt vanuit de samenleving.

De quarterlife crisis is in zekere zin een vervroegde midlife crisis. Quarterlifer’s worstelen, net als mensen in de midlife, met filosofische levens- en zingevingsvraagstukken (‘waartoe doet dit alles?’). Twintigers en dertigers zitten daarbij in een transitiefase van pas afgestudeerde of de werknemer naar een vaster en meer omlijnd leven als volwassene. Het grote verschil met de midlife crisisis dat het leven van een quarterlifer nog helemaal open ligt. De wereld ligt aan je voeten! Door de overdreven hang naar vrijheid pogen de huidige twintigers en dertigers alle ballen zo lang mogelijk in de lucht houden en stellen ze keuzes over hun toekomst uit. Het kenmerkende aan de quarterlife crisis is echter het gebrek aan stabiliteit of voorspelbaarheid en onzekerheid over de toekomst. Dit veroorzaakt gevoelens van onrust en stress.

Door de veelheid aan keuzes maakt het wel dat je alle kanten op kunt. De behoefte ligt echter in deze complexe keuzemaatschappij om verbinding te maken met je eigen identiteit. Je innerlijke waarden, jouw eigen richtlijnen. Met behulp van coaching leer je om dichter bij jezelf te komen en je dertigersdip aan te pakken. Zodra je vanuit jouw eigen identiteit gaat redeneren is het mogelijk om bewust de keuze te maken in het leven. Spelen op de bal die jij wilt. Jouw potentieel richting geven. Gezond en in balans te leven. Met rust in je lijf en hoofd. Jouw ambities en dromen te realiseren. Dertigerscoaching helpt je dit te realiseren. Uiteindelijk is dit een gift zodat je leert leven volgens jou waarden!

Wil je begeleiding of informatie dan kun je contact opnemen met Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of bellen met 06-41524216.

Hoe herken je een dertigersdip?
  • Onzekerheid (angst), zelftwijfel, het gevoel sterk ‘zoekende’ te zijn.
  • Somberheid, depressie, gevoelens van hulpeloosheid.
  • Keuzestress, veel piekeren, twijfels over van alles en nog wat.
  • Je bezig houden met zingevingsvragen (´Wie ben ik?´; ´Wat is mijn passie?´; ´Is dit alles?´).
  • Gevoelens van onrust: jezelf constant vergelijken met anderen om te checken of je nog op schema ligt, het gevoel hebben dat je ‘achter’ loopt in vergelijking tot de rest, bang om kansen te missen.
  • Besluiteloosheid of juist te veel dingen tegelijk doen.
  • Gevoelens onderdrukken, vluchtgedrag, weinig contact met je zelf.
  • Spanningsklachten zoals hoofdpijn, prikkelbaarheid, pijn in spieren.

    bron: www.quarterlifecoaching.nl
 
More Info

Ilse Overwater

Via PCIM is Ilse Overwater voor een project of enkele uren als freelancer in te huren.

Een tijdelijke invulling voor een duurzame oplossing!

Vanaf januari 2011 is zij weer beschikbaar voor een interim opdracht!

Ervaring

Ilse heeft meer dan 10 jaar ervaring met verandermanagement!

Deze ervaring is in de zakelijke en dienstverlenende sector in het managen van financiële, admistratie, project- en salesteams.

Klik hier voor Referenties

Contact

Neem contact op via:
06-41524216 of info@pcim.nl