promo
Home Nieuws Wedstrijdstress? NLP coaching helpt
Wedstrijdstress? NLP coaching helpt
Dit weekend behaalde een coachings client van PCIM twee keer de eerste plaats op haar wedstrijd. In het verleden kon ze haar wedstrijdspanning niet de baas. Na 1 coachingssessie heeft ze geen last meer van deze belemmerende spanning!

Steeds vaker begeleid Ilse succesvol wedstrijd ruiters om van hun wedstrijdstress af te komen. Technisch waren de ruiters steeds weer klaar voor de wedstrijd, maar op het moment zelf verstijfden ze van de stress. Deze stress is veelal opgebouwd gedurende een langere periode. Wellicht uit een trauma van vroeger, wellicht door een zeer hoge presetatiedrang. Maar wat de oorsprong ook is, dit is goed te verhelpen met coaching.

Ilse gebruikt hiervoor onder andere NLP technieken welke in korte tijd snelle resultaten kunnen verkrijgen. NLP staat voor Neuro Linguistisch Programmeren. Dit is een methode welke succesvol gebruikt wordt bij veranderingstrajecten. Indien je een verandering wilt doorvoeren over hoe je je op een bepaald moment voelt kunt je je brein herprogrammeren. Dat klinkt een beetje gek, maar in principe werkt het brein net als een computer. Je brein slaat informatie op op basis van je 5 zintuigen ( oren, ogen, neus, mond en huid). Omdat er heel veel informatie via deze 5 zintuigen op je af komt werkt je brein met programma’s of filters van herkenbaarheid. Op basis van herkenbare programma’s verwerkt het deze gegevens. Bijvoorbeeld je hebt een nieuw merk auto, en ineens zie je overal dat merk rijden. Dat komt omdat je zintuigen het altijd wel opvingen, maar nu wordt het gefilterd door een herkenningsprogramma, waardoor je het bewust opmerkt. Zo verwerkt je dus ook een wedstrijddag op basis van je zintuigen en de filters in je brein. Indien je iets veranderd in het basisprogramma zul je dit anders gaan ervaren. Je kunt het veranderen waarin jij wilt, en dat is eigenlijk wel heel erg leuk om te doen.

Deze technieken zijn niet alleen te gebruiken voor wedstrijd stress, maar ook voor examen spanning, burn-outs of angsten.
 
More Info

Ilse Overwater

Via PCIM is Ilse Overwater voor een project of enkele uren als freelancer in te huren.

Een tijdelijke invulling voor een duurzame oplossing!

Vanaf januari 2011 is zij weer beschikbaar voor een interim opdracht!

Ervaring

Ilse heeft meer dan 10 jaar ervaring met verandermanagement!

Deze ervaring is in de zakelijke en dienstverlenende sector in het managen van financiële, admistratie, project- en salesteams.

Klik hier voor Referenties

Contact

Neem contact op via:
06-41524216 of info@pcim.nl